Header Ads

Terkini

Oh Yeah : Kerajinan Nakharom Tahap Maksimas Flipbook

Views
#RESPEK SAMA MAMAT NI

Aku respek gila thadap krajinan mamat yg buat flipbook ni..mmg sangat AWESOME..bkn satu je dia buat..tp banyak giler VAVI...pemegang nama pena "etoilec1" ini telah mghasilkan lakaran adaptasi melalui video klip dan diubahsuai menjadi hasil flipbook yg mmg superb...bg yg x tau, FLIPBOOK adelah satu teknik dimana kita melukis setiap pergerakan (paling basic, lukis org lidi) dari satu halaman ke satu hlaman lain mengikut gerakan yg dikehendaki diatas buku nota (lg tebal lg bgus)..stlah siap., korg ley tgok pergerakan tu mlalui teknik menyelak buku tersebut...ape2 hal pon layan video ni..mmg terbaekkk

3 comments

Shahrul Yusof said...

Dulu-dulu kat dalam komik Anak-Anak Sidek ada bahagian set gambar-gambar pergerakan animasi yang diorang suruh gunting dan tampal kat buku untuk buat flip animation. Sekarang ada lagi ke komik pesen-pesen gini?

blackjack said...

Dah jarang kot orang nak buat, sb semua dh canggih. Kalau tak silap Disney pun buat cmni dulu2. Apa2 pun jangan lupa join blog ni k

Unknown said...

bnde pling asas dlm menghasilkan animasi..patut diajar mase skola