Header Ads

Terkini

10 Stail Rambut Untuk Lelaki Ini Mencerminkan Personaliti Anda

Views

Bagi lelaki, rambut adalah aset yang paling utama untuk dititikberatkan! Bagi mereka, biar pakai baju yang sama berkali-kali pun tidak mengapa asalkan stail rambut nampak rapi sekaligus siap disapu pomade agar dilabel kacak senantiasa.

Oleh itu, hal yang berkenaan sebenarnya dapat meneka sifat seseorang lelaki itu berpandukan gaya rambut yang gemar ditampilkannya dalam pemakaian sehari-hari.

#1 Rambut PanjangSeorang lelaki yang berjiwa klasik, mereka mempunyai kelebihan yang halus, kreatif dan bijak menyusun karakter diri agar bersesuaian dengan sifat orang dikelilingnya.

#2 Rambut KerintingMereka adalah antara individu yang menyeronokkan, peramah dan mudah bergaul. Mereka juga sangat cekap dan kreatif dalam menyelesaikan tugasan harian. Selain itu, lelaki berambut kerinting juga rata-ratanya gemar melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti lasak dan adakalanya dilabel  sebagai “sexy looking guy” oleh para gadis.

#3 Belah TengahMerupakan jenis lelaki yang tidak pernah mengenal erti kalah. Mereka akan bersungguh-sungguh dalam melakukan sesuatu perkara sehingga berjaya. Sifat mereka juga unik jika hendak dibandingkan dengan lelaki-lelaki bahkan tidak semua orang mampu menjadi tekun seperti mereka.

#4 Rambut ‘Pacak’Mereka adalah golongan lelaki yang paling pandai menyimpan memori terindah, romantis dan halus jiwanya bahkan, mereka sentiasa dahagakan perhatian dan gemar mencari publisiti atau dalam bahasa pasarnya disebut sebagai “mencapap”.

#5 Separa Panjang Sambil Rambut Depan Ditolak KetepiSeperti Jack dalam filem “Titanic”, inilah lelaki comel pilihan ramai. Mereka adalah golongan jejaka yang paling romantis namun paling lama mengambil masa untuk bersiap! Mereka juga mampu menguruskan diri dengan baik dan sering menjadi tumpuan ramai wanita. 

#6 Potongan “Fade”Nipis di bahagian sisi, ia menjadi stail pilihan lelaki yang berkeyakinan tinggi serta mempunyai bentuk badan sasa, mereka juga lazimnya suka menyimpan janggut agar sifat ‘kejantanan’ diri lebih menyerlah! Faedah yang lain untuk berpacaran dengan lelaki sebegini adalah mereka merupakan insan yang paling setia. Kalau sekali dah cakap sayang, memang sayanglah maknanya…

#7 BotakBijak dan suka memikirkan tentang masa hadapan. Mereka bercita-cita tinggi dan tidak pernah gagal untuk membuat keputusan yang paling tepat dalam hidupnya. Insan yang menggemari stail rambut ini juga tidka suka berhadapan dengan benda-benda remeh, tak kisah apa yang orang hendak katakan diri mereka malah sangat setia kepada pasangan.

#8 Man BunLelaki yang bersifat moden, metroseksual dan tahu mengikut trend. Mereka adalah insan yang berkeyakinan tinggi dan tidak takut untuk menerima kritikan. Personaliti mereka juga menarik! Banyak yang perlu diselongkar untuk mengetahui lebih lagi tentang diri mereka ini.

#9 Belah TepiBijak, sedikit pemalu dan cepat cemas apabila berhadapan dengan situasi genting. Meskipun begitu, mereka senang bergaul dan mudah buat orang di keliling ‘jatuh hati’ dengannya.

#10 Garisan Rambut Bentuk ‘M’Potongan rambut yang menyerlahkan garisan rambut bentuk ‘M’ ini adalah pilihan lelaki yang macho. Namun begitu, mereka adalah lelaki yang berhati lembut, mudah tersentuh dan sangat cemburu. 

Karisma mereka tinggi dan mahukan kekasih atau wanita pujaan hatinya memberi perhatian yang sepenuhnya kepada mereka malah kadang-kala mereka ini pandai melawak!

Sumber : Wanista

Tiada ulasan