Header Ads

Terkini

LG Memfailkan Paten Untuk Tablet Dengan Skrin Yang Boleh Dilipat Menjadi Telefon

Views

Peranti boleh-dilipat menjadi salah satu trend ramai bermula tahun 2018 ini atau pada awal 2019 kelak. Sebelum ini, kita telah melihat penawaran ZTE, selain Samsung yang dijangka dengan sesuatu yang dinamakan “Galaxy X” dengan rekaan skrin boleh-lipat.

Kini, LG turut dilihat tidak ingin ketinggalan, dan telah memfailkan paten untuk sebuah peranti mudah-alih dengan skrin fleksibel dan boleh-dilipat dua.Daripada paten yang diperlihatkan, ia menunjukan peranti bersaiz tablet yang boleh-dilipat dua dan menjadi sebuah telefon pintar – sekaligus memudahkan anda membawanya kemana-mana dengan mudah.

Ia juga akan memudahkan pengguna untuk membuat beberapa tugasan – terutamanya dengan membuka skrin bersaiz besar yang membolehkan anda melakukan tugasan produktif melaluinya.LG dilihat memfailkan dua rekaan berbeza – dimana kedua-duanya mempunyai rekaan hadapan yang berbeza apabila dilipat.

Buat masa ini, ia sekadar pemfailan paten sahaja, dan tidak diketahui lagi bilakah LG akan hadir dengan peranti sebenar seumpamanya.

Sumber : TheVerge, Amanz

Tiada ulasan