Header Ads

Terkini

Oh Yeah : Seorang Wanita 'Mengandungkan' Anak Sotong Didalam Mulut Selepas Memakannya

Views
Biasanya kita dengar orang mengandung anak manusia, tapi tdak untuk kes yang aneh ini dimana seorang wanita 'mengandungkan' anak sotong dalam mulut beliau. Whaaaaat. Adakah ini satu penipuan?. Tak, memang kisah benar-benar terjadi di Korea Selatan, apabila seorang wanita menjadi kajian perubatan tanpa sengaja.

Beliau berusia 63 tahun dan masih boleh hamil. Penjelasan saintifik untuk kejadian ini sukar dipercayai. Insiden itu bermula apabila dia memakan beberapa ekor sotong. Disitu, Kolej Perubatan Universiti Kwandong telah mengesyaki ianya adalah salah satu punca dimana beliau mungkin telah memakan sekali anak sotong yang belur lahir dalam perut ibu sotong.

 

Wanita tersebut didalam bahaya apabila beliau tidak meyedari bahawa dia telah memakan sotong tersebut dalam keadaan mentah. Selepas beliau memakan sotong tersebut, beliau merasakan sesuatu yang sakit didalam gusinya.

Setelah mengunyah sotong didalam mulutnya, dia merasakan sesuatu yang menusuk. Percayakah anda sotong tersebut boleh juga 'mengandungkan' lidahnya juga? Dua belas organisme yang berlainan ditemukan di dalam lidahnya dan kita tidak boleh mula membayangkan kesakitan yang dirasakan wanita ini. Bayangkanlah semua benda-benda asing ini tertanam di dalam mulut anda.

Menurut para penyelidik yang disebutkan di atas, ini bukan kejadian yang tak terduga. Sotong jantan mampu menembusi kulit di dalam mulutnya dan seterusnya mampu melakukan persenyawaan didalamnya.

Sila kongsikan kisah ini supaya jangan sesekali makan makanan yang tidak masak dan mentah. Apa-apa pun sila lihat video dibawah ini.

Tiada ulasan