Header Ads

Terkini

Akhirnya Chatime Berjaya Dapatkan Sijil Pengesahan Halal Dari JAKIM

Views

Menyebut tentang Chatime, mungkin ramai yang sudah cukup kenai dengan jenama air minuman yang terkenal dengan menu bubble milk tea. Pada minggu ini, selepas beberapa tahun beroperasi di Malaysia jenama ini berjaya mendapatkan menerima Sijil Pengesahan Halal daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

Berdasarkan kenyataan Aliza Ali selaku Pengarah Urusan Kumpulan Chatime Malaysia, penganugerahan sijil halal yang diterima sekaligus dapat meningkatkan keyakinan pengguna terhadap produk yang dikeluarkan mereka.


Selain itu, langkah yang dibuat ini bertepatan dengan strategi syarikat ini untuk berkembang ke peringkat antarabangsa khususnya Asia Barat.


Dari segi persaingan, syarikat ini turut mengatakan pengiktirafan ini secara tidak langsung dapat membezakan pengguna diantara Chatime dan Tealive. Bahan yang digunakan Chatime Malaysia juga dikatakan berbeza berbanding pesaingnya.


Dengan adanya pengsahan sijil halal daripada jakim maka hilanglah skeptikal pengguna terhadap jenama ini. Berdasarkan pilihan pelbagai yang ditawarkan Chatime Malaysia, menu manakah yang berjaya menjadi pilihan anda sehingga kini?

Sumber : The Vocket

Tiada ulasan